Genom mobbning, missbruk, sexuella övergrepp, social ångest, ätstörningar, tvång och panikångest har livet gjort Emma till den hon är idag. Emma har idag fått diagnosen svår ADHD samt autism nivå 1 och har börjat lära sig att leva efter sina förutsättningar, även om hon inte gillar begränsningar – så har hon lärt sig att även omvägar leder till det mål man har satt upp.

Idag är hon trebarnsmamma och gift. Hon klarade knappt av grundskolan och hoppade av gymnasiet. Idag står hon med tre utbildningar i ryggen, varav en gav henne en undersköterskeutbildning, en kvalificerad yrkesutbildning inom bygg och en på högskolenivå inom logistik.

Idag trotsar hon sin ADHD och arbetar med logistik inom bilindustrin, för enligt böckerna ska hon inte klara av att arbeta med detta, speciellt inte eftersom hon har ADHD på svår nivå. Men vem är böckerna att berätta vem hon kan vara eller vem hon ska bli?

Emma tror på öppenhet och allas lika rätt att leva ett liv efter sina egna förutsättningar, oavsett vad man har för funktionsvariation.