Bli ambassadör

Just nu utbildar vi inte nya ambassadörer i Västra Götaland. Vi uppdaterar här när det blir aktuellt.

Bli supporter

Kanske vill du inte föreläsa, men du vill engagera dig i Hjärnkoll. Då kan du bli supporter. De bidrar till verksamheten till exempel genom att delta i olika olika evenemang, som manifestationer, bokbord och mässor. Är du intresserad? Kontakta närmaste Hjärnkollförening för att få veta mer.

Boka en ambassadör

Våra ambassadörer ökar kunskap och öppenhet om psykisk ohälsa genom att föreläsa, samtala och inspirera. Boka en ambassadör till din arbetsplats eller förening. Maila therese@nsphvastragotaland.se eller julia@nsphvastragotaland.se för att boka en ambassadör.

Var en bra vän till den som mår dåligt

Du behöver inte vara expert på psykisk ohälsa för att göra skillnad. Det viktigaste du kan göra är att visa att du bryr dig. Läs mer om hur du kan stötta någon som mår dåligt.

Sociala medier

Följ Hjärnkoll på Facebook, Instagram. Gilla, kommentera och dela våra inlägg, så når vi ut till fler med vårt arbete.

5 minuter 5 maj

Den 5 maj varje år kampanjar Hjärnkollföreningar runtom i landet för ökad öppenhet om psykisk ohälsa under parollen ”5 minuter 5 maj”. Målet är att starta samtal om psykisk hälsa. Läs mer om kampanjdagen.

Verktygslåda för media

Media bidrar ofta till en föreställning om att psykisk sjukdom och brott hör ihop. Här finns tips till dig som är journalist.