Lars Bengtsson
Lars är seniorambassadör och samtalsledare. Han föreläser om sina erfarenheter av bipolär sjukdom typ 1 med konsekvenser som djupa depressioner samt manier där tankarna inte överensstämmer med verkligheten.
Läs mer och bokaLars är seniorambassadör och samtalsledare. Han föreläser om sina erfarenheter av bipolär sjukdom typ 1 med konsekvenser som djupa depressioner samt manier där tankarna inte överensstämmer med verkligheten.
Läs mer och bokaFauzia föreläser om sina erfarenheter av att vara anhörig till en förälder med bipolär sjukdom, sina egna erfarenheter av förlossningsdepression samt hur det är att vara en kvinnlig migrant från Afrika i Sverige.
Läs mer och bokaEmma föreläser om svår ADHD samt autism, hur hon har börjat lära sig att leva efter sina förutsättningar.
Läs mer och bokaJihad föreläser om sina egna erfarenheter av att drabbas av – och återhämta sig från – posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).
Läs mer och bokaAgnetas föreläsning handlar om vägen mot psykos genom ett högpresterande liv med hårda studier bland annat på Handels och samtidigt arbete inom vården. Hon beskriver vägen tillbaka till ett fullt tillfredställande och utvecklande liv i balans.
Läs mer och bokaRasmus berättelse handlar om kampen mot psykisk ohälsa och ångest efter en lovande start som ung elitidrottare inom fotboll och hockey. Trots stora framgångar i början av karriären tog prestationskrav och självkritik över, vilket blev starten på en lång inre kamp. Efter förlusten av sin mamma i tonåren följde en period av sorg, destruktiva tankar och festande som ett sätt att fly från smärtan.
Läs mer och bokaElena föreläser om de stora krav och inre stress som gav henne ångest första gången i mitten på tonåren.
Läs mer och bokaJulia föreläser om sina erfarenheter av psykos och tvångsvård. Hon berättar om hur det kan gå när psykos inte upptäcks i tid men också om hur bra det kan bli när man får rätt vård. Julia har erfarenhet av tvångsvård från olika platser i landet. Hon talar om hur de dåliga erfarenheterna av tvångsvård påverkat henne. Men också om vad de positiva erfarenheterna inneburit för tillfrisknandet och tilliten till psykiatrin.
Läs mer och bokaHedvig föreläser om hur hennes erfarenheter som transperson påverkat sin psykiska hälsa. Hon berättar om minoritetsstress, diskriminering och mötet med en vård som saknat kunskap om hur det är att ha en avvikande könsidentitet. Hennes berättelse handlar om hur det är att bära bedövande existentiell ångest, att växa upp som annorlunda och rädslan för transmisogynt våld.
Läs mer och bokaElse-Marie är seniorambassadör och samtalsledare. Hon föreläser utifrån erfarenheter av psykisk ohälsa och suicid i sin närhet, varvat med den kunskap om suicidprevention som hon fått via professor Jan Beskow.
Läs mer och bokaBella föreläser om utmattning, depression, ätstörning, ångest och dödslängtan. Hon berättar om sin återhämtning tillbaka till ett liv hon idag tycker är värt att leva, med nya drömmar och nya mål samt hur hon vänt sitt mörker till ljus och en resurs i sitt arbetsliv.
Läs mer och bokaJakob Wenzer är skribent, föreläsare, omsorgsarbetare och en hel massa annat. Han har arbetat 15 år som forskare och är filosofie doktor i ämnet etnologi. Jakob föreläser om sitt liv med en hjärna som inte vill tänka linjärt och som inte riktigt vill finna sig i den kronologiska tiden. En sådan hjärna innebär både en kraft och en svaghet, både fördelar och nackdelar, och dessa går som ett tema genom föreläsningen, såsom det gjort under hans liv. 2011 fick han som vuxen diagnosen ADHD. Den snabba men känsliga hjärnan har han dock alltid haft med sig.
Läs mer och boka