Om du inte mår bra psykiskt finns det hjälp att få. Du kan du kontakta en vårdcentral. Du väljer själv vilken vårdcentral du vill kontakta. På 1177 kan du söka på vårdcentraler. Klicka på International för att välja språk.

Du kan också ringa 1177 för att få hjälp att veta vad du kan göra.

I Stockholm, Skåne & Västra götaland kan du också få råd på olika språk:

Somaliska: 0771 – 11 77 91

Arabiska: 0771 – 11 77 90

Information från Vårdguiden

Svenska lättläst: Du som mår dåligt efter en skrämmande händelse – PTSD 

Soomaali: Waxaad wax xun dareemi kartaa dhacdo cabsi leh kadib – PTSD 

إن كانت حالتك سيئة بعد حدث مرعب – الاضطراب التوتري ما بعد الصدمة النفسية – PTSD

Röda korset

Röda korsets vårdförmedling för papperslösa

Röda korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade

Jourhavande medmänniska

Jourhavande Medmänniska är till för dig som behöver ha någon att prata med. De tar emot samtal alla dagar kl 21-06. De som svarar i telefonen har genomgått en grundutbildning. De har ingen specialkompetens som kuratorer eller psykologer, utan är vanliga medmänniskor. Det kostar som ett vanligt samtal och du ringer helt anonymt. Ring 08-702 16 80 eller läs mer på deras webbplats.