Januari

Ambassadören och samordnaren för Hjärnkoll i VG, Therese Möller svarar såhär;

Jag ska vara helt ärlig, det är svårt att hålla humöret uppe ibland. Jag saknar väldigt många saker. Träffa vänner, krama min mamma och att få in i en matbutik utan att känna ett obehag så fort någon går lite för nära. Men mitt i allt detta så har jag saker som får mig att må bra. Min man och min son, som får mig att skratta varje dag. Skratten som jag tidigare bara va i och inte tänkte så mycket på men som nu har så stor betydelse. Att gå i skogen och promenera och försöka vara aktiv och att prata med min bästa vän om gamla reseminnen – det värmer. Jag försöker pyssla och har blivit väldigt intresserad av makramé. Knyter amplar och snart vet jag inte var jag ska med alla amplar till, men det är ett tidsfördriv som ger glädje. Det är en svår tid, men jag har försökt fokusera på det som annars tas för givet. Nu betyder allt det lilla så väldigt mycket.

Februari

Ambassadören Irja Forsman svarar såhär;

Under pandemin mår jag bra av att ha kontinuerlig kontakt med familj och vänner via telefon, videosamtal och sms. Även promenader med våra hundar i skogen och struktur kring måltider och sömn underlättar måendet. Det blir också hjälpsamt med många kom-ihåg-lappar, alarm på mobilen och whiteboardtavlor när jag jobbar mycket hemifrån.

Mars

Ambassadören Agneta Persson svara såhär;

Det som får mig att må bra nu och så tacksam är min fantastiska familj och mina fina vänner!
Jag får också mycket positiv energi av alla givande möten med alla unika och viktiga människor som jag har förmånen att få träffa i mitt arbete.
Jag lär mig massor av er alla och det gör mig väldigt glad att få bidra med det jag kan till att någon kanske blir stärkt eller mår lite bättre.
Stort tack till er alla!
Nu ser jag fram emot en ljus och varm vår och bättre tider för oss alla!
Ta hand om er och varandra!

April

Ambassadörern Jenny Ahto svarar såhär;

Med tanke på att väldigt mycket har förändrats och att man per automatik är mera ”låst” nu i detta rådande läge, det tog ju ett tag att vänja sig och strukturera om sitt liv.
Jag jobbar hemifrån och upplever att det då varit ännu viktigare med dagliga rutiner. Jag pratar mycket mera i telefon än tidigare, både med familj, vänner och kollegor, den sociala kontakten har blivit ännu viktigare för mig.
Jag har tack och lov hund så dagliga promenader blir det ju, men jag har börjat lyssna på ljudböcker och promenera och det får mig att må bra. Jag gör även en del yoga och avslappningsövningar.
Så för att sammanfatta- bra kost, många promenader, prata och FaceTime- samtal med nära och kära, yoga och avslappning, ljudböcker och försöka sova så bra som möjligt.

Maj

Ambassadören Staffan Stridsberg svarar såhär;

Vad som har fått mig att hålla ångan uppe under den här pandemin är nog först och främst humor. Får man inte skratta så tror jag det blir svårt att fokusera på bättre tider. Men jag måste även säga att musiken är en stor del av hur jag hanterar det som händer just nu, eftersom jag själv är musiker. När jag sitter och komponerar så kan jag få en paus från verkligheten, men samtidigt investerar jag i mig själv när jag släpper min musik på exempelvis Spotify.